מידע

דירה משופצת כדי לקבל אור

דירה משופצת כדי לקבל אור

"זה הציג תמונה מבולבלת ועגומה בגלל מידור מוגזם. פרט לשני החדרים המשקיפים על החזית הראשית, הרצפה כמעט ולא הייתה תאורה טבעית." כך הם מסבירים מארכיטקטורת ה- EO את המצב האפל והמדכא, שבו הייתה דירה באיימפמפלה של ברצלונה לפני שעברו בידיהם ועברו תהליך של רפורמה מוחלטת. כאשר הגיע הפרויקט לסטודיו שלו, היה ברור שהאדריכלים מלכתחילה היו המטרה העיקרית להשיג: "לנצל את האור הטבעי המועט".

כדי להשיג זאת הם החליטו לשבור את כל המחסומים שמנעו מקרני השמש להסתובב בחופשיות פנימה. נותרו רק שלושת הקירות הנושאים בעומס, שהסטודיו שם לטובתם בכך שהשתמש בהם כדי לחלק את 65 מ"ר הרצפה לשלושה אזורים עיקריים: סלון, מטבח עם חדר אוכל וחדר השינה הראשי.

במהלך הרפורמה הם שיחזרו את האלמנטים המסורתיים שהיו לבית, כמו פיתוחים ונגרות, ויצרו דלתות וקורות חדשות של קווי זרם. הצבע הלבן, בו השתמשו בהרחבה, משמש להגברת הזוהר והקוהרנטיות ניתנה לשתי התקופות ההולכות ומתקיימות בבית בזכות רצפות האלון המכסות את כל הסביבות, "הפועלות כשכבה רציפה המאחדת את הבית. החללים וזה עולה מייד לבניית הרהיטים, "הם מציינים.

צילומים: אדריא גולא

www.eoarquitectura.com

פרסום - המשך לקרוא תחת גבולות פתוחים

EO Arquitectura היה המחקר האחראי על הסבת דירה חשוכה וקלסטרופובית בברצלונה לבית חלל מואר ומרווח.

הסר חסמים

כדי לתת לאור לעבור, הם הפילו את כל הקירות שיכלו, והשאירו רק שלושה בפיפי (המטענים)

עבר והווה

האדריכלים שיחזרו אלמנטים מסורתיים בבית ושילבו אותם עם חדשים, ומצאו קוהרנטיות ביניהם בזכות הצבע הלבן ורצפת האלון והריהוט.

מדיניות פתיחה

בקירות הנושאים עומס הם פתחו את הפערים כדי לחבר בין החללים ולתת לאור לעבור.

חללים משותפים

בין המטבח הציבו פינת אוכל.

אור טבעי

החדר הוא החדר עם יותר אור, ולכן מטרת הרפורמה הייתה להכפיל את בהירות החדר הזה ולקחת אותו לאחרים.

בגדול

חדר השינה הראשי נפתח למסדרון ונוסף לו חדר קטן שהוא כיום חדר ההלבשה.

לבן, שחור ועץ

נוף לשירותים, בגוונים זהים לשאר חלקי הבית.

גימורים חדשים

מרבית האלמנטים שנוספו נעשו מעץ דיקט בגימור עץ אלון.

לפני

חשוך ועם מחסומים שמנעו מהאור להגיע אל פנים הבית.

תכנן לפני

65m2 היו מאוד מדורגת.

מטוס מאוחר יותר

מחיצות נהרסו ליצירת חללים רחבים ומוארים.

לפני ואחרי

בתוכניות אלה אנו יכולים לראות את השינויים שחלו לאחר הרפורמה