מידע

בית על הסלעים

בית על הסלעים

בסיור בקוסטה בראווה, לאורך קאמי דה רונדה המקסימה, אנו מגיעים לחלל מוגן עם כמה בתים מסורתיים הבנויים על הסלעים. אחד מהם, מבנה בין חציונים של 200 מ"ר הפרושים על פני ארבע קומות המתאימים לתוואי השטח המדורג, שוחזר ומודרניזציה על ידי הסטודיו של Nook Architects. "משפחת הבעלים חיפשה בית פשוט ונוח שיאפשר שימושים עצמאיים בחדרי המשנה ובמקביל שימושים נפוצים וקשורים במרחב הפתוח הראשי למרפסת הגדולה ביותר בבית", הסבירו האדריכלים, שהוסיפו : "היה צורך גם בהתאמה מחדש של התוכנית הפונקציונאלית, והפך חלק מהמרפסת המוצלת בקומה השנייה לחדר חדש והוסיף חדרי אמבטיה בקומות השנייה והשלישית."

בחוץ הכל נשאר אותו הדבר, משחזר, בכבוד לאסתטיקה וצבעים מקומיים, חזיתות, גגות וטרסות. נפח הפנים גם לא השתנה, אך החלוקה שונתה, הרחיבה פערים ופתיחת חלונות ראווה בכדי לאפשר יותר אור להיכנס ולהתקין נגרות הניתנות לפתיחה מוחלטת כך שלא יהיה מכשול בעת התבוננות בים. המדרכות ההידראוליות, הנגרות וקורות העץ שהיו כבר בבית נשמרו ושולבו עם חומרים חדשים, כמו עץ, בטון, פלדה וקרמיקה, שלמרות שהם עכשוויים, חולקים את אותה פיכחון. מאשר הבנייה המקורית. הם מסיימים להפוך את הבית הזה לרהיטים פונקציונליים ונוחים המיועדים למדידה ספציפית לחללים.

"תוצאת השיקום היא בית המגיב באופן פונקציונאלי לתכניות עכשוויות, אך מראה את מקורו המסורתי והים תיכוני, בו התאורה הטבעית והוויזואלית במיקום המצוין הם הגיבורים הראשיים שהופכים אותו לבית מיוחס," מסיים מהמחקר, מרוצה מהעבודה. לא יכולנו להסכים יותר.

www.nookarchitects.com
צילומים: מרסלה גרסי

פרסום - המשך לקרוא תחת נוף לים

במיקום מיוחס בקוסטה בראווה אנו מגלים את בית המשפחה הזה ששופץ על ידי Nook Architects.

דלתות פתוחות

הנגרות החיצונית ניתנת לקיפול לחלוטין, תוך פתיחת הפנים לנוף.

צל טוב שמיכה אותך

בחוץ, התריסים והפרגולה מונעים קרינת שמש מוגזמת, ומאפשרים נוחות אופטימלית בקיץ.

פונקציונליות ונוחות

משפחת הבעלים רצתה לשמר את קסמו של הבית, אך להפוך אותו לנוח יותר, עם חללים משותפים פתוחים.

שמור על העבר

המדרכות ההידראוליות המקוריות כיבדו.

משחק מטוסים

האדריכלים פתחו פערים בין החדרים בכדי לתת רוחב, לחבר רמות ולקבל אור טבעי יותר.

חומרים חדשים

לחומרים שהוצגו יש פיכחות זהה לחומרים הקיימים.

לופט מותאם אישית

רבים מהרהיטים תוכננו בהתאמה אישית כדי לנצל את האור והחלל.

מסדרון אלמנט מפתח

גרם המדרגות, שמתייחס אליו כאל חוט מקשר בין כל הרצפות, קושר את הלופט עם האזורים המשותפים, החדרים והגישה הישירה לחוף.

מלמעלה

קורות העץ הן גם המקוריות של הבית.

הקומה העליונה חדר הורים

עם חדר אמבטיה פתוח וחדר הלבשה.

חוק שקיפות

הזכוכית תוחמת את אזור האמבטיה אך מכניסה את האור.

חדר שינה שני

ראש המיטה תוחם את אזור ההלבשה.

לבן ים תיכוני נוף לים

אחד מחדרי השינה של הבית.

מרפסת בחדר השינה חזית טהורה

חזית הבית שוחזרה תוך כיבוד הצבעים הקיימים והשימוש בהם.

גישה ישירה לחוף שטוח

בתוכנית זו אנו יכולים לראות את ארבע מפלסי הבית, אשר מסתגלים לתנאי השטח הסלעיים המשופעים.

שטוח שטוח שטוח